transmuting memories
into gold
en ik hoop dat je de informatie die je hiervoor zoekt, op deze pagina kan vinden! Of het nu gaat om oud goud hergebruiken, je ringmaat opmeten, de perfecte verlovingsring vinden of een kijkje achter de schermen van een goudsmid atelier. Mocht je hetgeen je zoekt, hier niet kunnen vinden, neem dan gerust contact op om je vraag te stellen.
Het is mijn droom om samen iets
moois te creëeren,
Help je ons, om dieren te helpen die zorg, liefde en een stem nodig hebben?
Neem hier een kijkje in het atelier van een goudsmid. Hoe wordt jouw sieraad gemaakt?
Benieuwd wat je allemaal kan overwegen bij het uitzoeken van een verlovingsring?
We werken met verschillende materialen en je leest er hier meer over.
Wij helpen je met het recyclen van oud goud door hiervan een nieuw sieraad te vervaardigen.
We leggen je hier uit hoe je de perfecte ringmaat kan opmeten voor je handgemaakte ring.
In het geval dat onze atelier capaciteit het toelaat, kunnen we met eigen goud werken en goud recyclen. Dit betekent dat oud goud, wordt gebruikt om een nieuw sieraad te maken. Misschien heb je nog oude gouden sieraden liggen, of heb je sieraden geërfd die je niet draagt/kan dragen maar wel een emotionele waarde voor je hebben.
De meeste van onze ontwerpen kunnen met eigen goud worden gemaakt - de root to rise collectie in principe niet.
Zodra we het gehalte van het goud hebben gecontroleerd (middels 585 of 750 teken en/of toetswater) en het goud hebben getest (zo is bijvoorbeeld witgoud met daarin nikkel niet altijd bewerkbaar) – kunnen we het goud smelten en gieten. Dit opnieuw gegoten goud kan bewerkt worden naar plaat of draad, mede met de hulp van onze wals en de trekbank met gietijzers.
Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.
Sommige van onze ontwerpen kunnen gemaakt worden in 925 zilver. Wanneer het regelmatig draagt, is zilver een metaal dat weinig tot geen onderhoud vereist. Zodra het sieraad een lange tijd niet gedragen wordt, kan het materiaal oxideren en krijgt het een donker laagje. Om het materiaal weer naar de oorspronkelijke glans te brengen, kun je je sieraad polijsten met onze poetsdoek of vraag naar onze polijst kit. Draag je je sieraden niet voor een langere periode? Bewaar ze dan in een dicht doosje.
37.5% puur goud, 62.5% andere materialen zoals zilver en koper
Prachtig, prijsvriendelijker alternatief op 14k goud. Net als 14k gaat het een leven lang (en daarna) mee - maar het percentage puur goud ligt onder de helft van het totaal van deze legering. Je kan het af en toe oppoetsen op de originele glans te behouden. Enkel beschikbaar in de gele kleur.
58.5% puur goud, 41.5% andere materialen zoals zilver en koper
De meeste van onze 14k gouden sieraden zijn beschikbaar in twee tinten geelgoud, witgoud en roségoud. 14k goud is de hardste legering goud en gaat een leven lang mee, waardoor het perfect is om door te geven aan volgende generaties.
Ter informatie: op aanvragen werken we met 18 karaat goud.
€3.50 incl. verzending
Bestel de Ring Size Guide hier, of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis!
We raden iedereen altijd aan om hun ringmaten op te schrijven in onze Ring Size Guide. Dus, in het geval dat je partner deze ooit heeft besteld: raadpleeg deze dan zeker als eerste! Hierin vind je, naast de tool om de vingers op te meten, ook een tabel waar voor elke vinger (van zowel de linker- als rechterhand), een maat kan worden genoteerd.
Geen maten in de Ring Size Guide gevonden?
Dan is de beste manier om een ringmaat op te meten als volgt: gebruik een schuifmaat en meet de BINNENKANT van een bestaande ring die goed past om de vinger waar de nieuwe ring komt te zitten, op.
Wanneer je geen schuifmaat hebt (of wil dubbel checken) kun je ook een liniaal gebruiken, maar houd er rekening mee dat het aflezen een zeer nauwkeurige taak is. Zelfs een halve millimeter maakt een verschil in de uiteindelijke ringmaat. Meet ook hiermee de BINNENKANT van de ring. Lees het aantal millimeters, gemeten van de linker- naar rechterbinnenzijde af.
Verlovingsringen
De meeste verlovingsringen worden gedragen aan de linkerhand. Vaak wordt er bij ons voor gekozen om de verlovings- en trouwring om dezelfde hand te dragen. De trouwring gaat dan dus óók aan de linkerhand. Symbolisch gezien is dat omdat men vroeger geloofde dat de vierde vinger van de linkerhand een ader naar het hart had, en daarom de ring als symbool van liefde aan deze vinger droeg.
Denk hier van te voren goed over na, want wanneer de verlovingsring voor de linkerhand wordt gemaakt, en deze daarna na de rechterhand gaat (of andersom) moet bijna altijd de maat worden aangepast, en dit is een extra ingreep die kosten met zich meebrengt.